SAMEN LEVEN VOLGENS ACHMEA | ACHMEA

Met trots presenteren wij de nieuwe Achmea bedrijfsfilm ‘Samen leven volgens Achmea’.

 

Met deze film zetten we ons volledig in voor True Storytelling. Het inzicht dat we tijdens de conceptontwikkeling kregen was dat wanneer er iets enorm ingrijpends of zelfs rampzaligs met je gebeurt, het leven letterlijk tot stilstand komt en het meestal (of hopelijk) de mensen om je heen zijn, je gemeenschap, die je leven weer in beweging brengen.

De waarde en het doel van een verzekeringssysteem zouden moeten zijn dat het, via een mechanisme van goed begrepen eigenbelang (ik verzeker mezelf voor het geval mij iets overkomt), in feite zowel solidariteit als continuïteit binnen de samenleving bevorderen. Het is dezelfde dynamiek van het helpen om het leven weer op te starten na een tragedie op grote schaal. Dus ook al verzeker je jezelf uit eigenbelang, het systeem van solidariteit en continuïteit komt de samenleving als geheel ten goede.

Om dit idee tot leven te brengen, zijn we begonnen met story-mining-onderzoek om echte verhalen in de media en online/sociale media te vinden die deze dynamiek van solidariteit illustreren die continuïteit veroorzaakt. Uit bijna honderd verhalen hebben we de krachtigste geselecteerd en gecontroleerd of deze verhalen gerelateerd waren aan Achmea. Zo kwamen we op een shortlist van verhalen die de verschillende merken en sectoren van verzekeringscoöperatie Achmea vertegenwoordigen. Zo ontdekken David en Emma dat ze ouders worden van een drieling en vat de herberg van Anja en Ronald vlam en brandt deze voor een groot deel af.

Van deze feitelijke verhalen creëerden we fictieve verhalen, waarin acteurs werden gecast. Dit is een andere manier van werken in vergelijk met sommige van onze andere films, waar we de echte mensen casten om in hun eigen verhaal te spelen. Vanwege het intense karakter van deze verhalen, hebben we er vanaf het begin voor gekozen om acteurs in te zetten. We willen echter een speciaal dankwoord richten aan de betrokken families voor het vertellen van hun mooie verhalen!

En natuurlijk willen we ook onze opdrachtgevers Stefan Kloet, Jan Wiercx, Lori Kuipers, Lara Klooster en Arjen Hordijk en de hele crew en cast van harte bedanken.

You may also like

A new day | FrieslandCampina

A new day | FrieslandCampina

Stel je voor dat je nu een jonge boer bent. Stel je de moeilijke keuzes voor die je moet maken over je toekomst en de verantwoordelijkheid die je op je neemt. Is het dat allemaal waard? Nederlands grootste zuivelcoöperatie FrieslandCampina viert haar 150-jarige...

Ørsted documentaires

Ørsted documentaires

Kan Nederland volledig op groene energie draaien? En kunnen nieuwe windparken op zee hand in hand gaan met de natuur? Deze twee vragen staan centraal in de twee korte documentaires die we samen met het Deense energiebedrijf Ørsted hebben gemaakt. In de documentaire...

Art awards – Nationale Nederlanden

Art awards – Nationale Nederlanden

Dit jaar is er weer een nieuwe editie van de NN Art Awards en de Publieksprijs tijdens Art Rotterdam. Samen hebben wij 4 portretfilms gemaakt van de genomineerde kunstenaars. Vier verschillende talenten waarbij we in elke film hun unieke karakter en eigen stijl door...