1camera

Tips voor het laten maken van een bedrijfsfilm

Bent u van plan om een professionele bedrijfsfilm te maken voor uw organisatie, maar weet u niet precies hoe u te werk moet gaan? Wij bij 1Camera, een filmproductiebedrijf gesitueerd in Amsterdam, geven u graag enkele tips die van pas komen als u een bedrijfsfilm wilt laten produceren:

  • Bedenk goed welk type bedrijfsfilm u wilt laten produceren. Zo maken wij bij 1Camera bedrijfsfilm in verschillende filmcategorieën. Iedere categorie dient een ander doel en steekt anders in elkaar. Bedenk goed welke doelstelling u nastreeft met deze bedrijfsfilm, wat de kernboodschap is die u wilt overbrengen en welk type bedrijfsfilm daar het beste bij aansluit.
  • Maak gebruik van ‘True Storytelling’ als u een bedrijfsfilm wilt laten produceren. Mensen krijgen tegenwoordig zo veel content op zich af, dat het lastiger en lastiger wordt om de aandacht van uw publiek te blijven grijpen. Een goed verhaal is een effectief middel om toch op te vallen. Mensen zijn nou eenmaal geprogrammeerd om verslaafd te raken aan goede verhalen en dus goede storytelling. Denk na over de hoofdpersoon voor je bedrijfsfilm, geef diegene uitdagingen om te overwinnen en gebreken om te overkomen. Als u een bedrijfsfilm bij ons in Amsterdam wilt laten maken, bent u verzekerd van ijzersterke storytelling.
  • Maak tijdloze bedrijfsvideo’s. Omdat er vaak veel werk gaat zitten in de productie van een bedrijfsfilm is het wel fijn als de film jaren mee kan. Breng enkel dingen in beeld die een permanent onderdeel zijn van uw onderneming. Zo voorkomt u dat de informatie of andere zaken in de film over een aantal jaar niet langer kloppen.
  • Stop niet te veel informatie in je bedrijfsfilm. Een film is geen powerpoint presentatie. Te veel informatie zorgt ervoor dat mensen hun interesse verliezen. Probeer dus een goede balans te vinden tussen het vertellen van een mooi verhaal en het verwerken van je boodschap in de film.

Wij maken graag films. Heel graag. In de afgelopen 14 jaar zijn we experts geworden in filmproductie, met name op het gebied van corporate films. Corporate films worden vaak gebruikt om mensen met elkaar te verbinden of om trots op te roepen binnen de organisatie. Maar vaak worden ze ook ingezet om naar buiten te communiceren: onze films creëren bewustzijn en begrip over een bedrijf bij (potentiële) klanten en (potentiële) werknemers. 

BEDRIJFSFILMS MAKEN 

ONZE CORE BUSINESS 

Neem vrijblijvend contact met ons op:

(020) 416 6407 info@1camera.nl

Een professionele bedrijfsfilm laten maken bij ons productiebedrijf in Amsterdam

Ons videoproductiebedrijf in Amsterdam heeft zich in de afgelopen veertien jaar gespecialiseerd in het produceren van bedrijfsfilm. Een film over uw bedrijf brengt oneindig veel voordelen met zich mee. U kunt bijvoorbeeld een professionele bedrijfsfilm laten produceren met prachtige beelden en verhalen om verbinding te creëren met nieuwe en bestaande klanten en zo een onuitwisbare indruk achter te laten. Of bent u geïnteresseerd in recruitmentvideo’s om nieuwe talenten aan te spreken? U kunt ook kiezen voor een bedrijfsfilm voor intern gebruik, om bijvoorbeeld trots op te roepen binnen uw organisatie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van conceptualisering tot productie en editing; wij assisteren u waar u wenst. Wij bespreken telefonisch, of tijdens een koffie op ons kantoor in Amsterdam, graag uw visie voor de professionele bedrijfsfilm die u wilt laten maken.

Neem contact met ons op voor het beste beeldmateriaal

Wilt u een originele, professionele bedrijfsfilm van uitzonderlijke kwaliteit laten produceren? Wij bieden graag onze diensten aan. Kies het pakket dat het beste bij uw visie aansluit en profiteer van onze expertise in beeldtaal. Bel naar (020) 416 6407 of stuur een e-mail naar info@1camera.nl om een bedrijfsfilm te laten maken bij ons filmproductiebedrijf in Amsterdam.

Bedrijfsfilmmaker

ONZE WERKWIJZE

VOOR HET MAKEN VAN EEN BEDRIJFFILM

 

Stel je wilt een bedrijfsfilm maken, dan is het wel zo handig om te weten wat daar allemaal bij komt kijken. In deze video leggen we je graag uit wat onze werkwijze is voor het maken van een professionele bedrijfsfilm. Wat zijn de stappen en de processen en wat zijn de daarbij komende doorlooptijden? Veerle, onze Creative Producer, legt jullie uit hoe we van een idee tot een eindproduct/film komen.

Werkwijze bedrijfsfilm maken 1Camera
DE 3 STAPPEN VAN ONZE VIDEOPRODUCTIE

..

In de strategie/concept fase bepalen we samen met jou hoe jouw bedrijfsfilm eruit komt te zien. We bespreken wat de doelstelling is van jouw bedrijfsfilm en wat de kernboodschap is die je wilt overbrengen. Verder kijken we of het een eenmalige film of een serie moet worden. Zodra we dat duidelijk hebben gaat ons creatieve team verder met het bedenken van welk type film hier het beste bij aansluit, en wordt het concept, storyboard en script uitgewerkt. In deze fase maken we de juiste voorbereidingen zodat de productie zo soepel mogelijk zal verlopen.

..

Dit is de fase waarin we echt bezig gaan met het opnemen van beeld- en geluidsmateriaal. Hoe deze fase eruitziet ligt volledig aan het type film dat we gaan maken. Voor een animatie gebeurt het allemaal achter de computer, maar voor met camera opgenomen beeldmateriaal verlaten we het kantoor en gaan we op pad. Het team kan variëren van een enkele camera-journalist (voor bijvoorbeeld evenement films) tot een crew van 30 man voor grotere purpose film-producties.

..

In de post-productie zorgen onze editors ervoor dat al het opgenomen beeld- en geluidsmateriaal samen worden gebracht tot een mooi en werkend geheel. Zo worden voice-overs, audio/muziek, beeldeffecten en eventueel animaties of stockbeelden gebruikt om de film nog beter tot zijn recht te laten komen. Verder zorgen we er altijd voor dat de bedrijfsfilm helemaal in de huisstijl van de organisatie past.

Onze klanten

| Robert McKee - Hollywood storytelling guru

Watch DSM’s mission-focused storified video Unsung Heroes of Science.

| Feike Sijbesma - Former CEO - DSM

You guys have delivered excellent work. With passion. Thanks and compliments.

| Stacey Tank - Chief Transformation & Corporate Affairs Officer - Heineken

I am so impressed by what 1Camera has delivered. The artistry and creativity was incredible!

| Michael Lightfoot - Chief Corporate Affairs & Sustainability Officer - Leaseplan

The great thing about 1Camera is that they don’t just film your story; they help you create it. I’ve partnered with the 1Camera team for 13 years and have never experienced anything less than a truly intelligent, ‘can-do’ and creative approach.

| Erin Fitzgerald - CEO - USFRA

A few times in your career you get the privilege to work on a project with an exceptional team. I fell in love with one of Jasper’s films and tracked him down. From the moment we started to work together, Jasper approached everything from the angle of empathy and an appreciative eye. The film #30Harvests broke new ground in the conversation about farmers being part of the solution to climate change. I couldn’t be more grateful for their care and attention to the story and our authentic partnership.

| Stefan Kloet - Communication director - Achmea

When you work with 1Camera you are dealing with the professional top of the Netherlands in the field of storytelling and corporate films. They really immersed themselves in Achmea and that’s how we were able to develop a film together that captures the core of our identity and strategy.

| Aline van Keulen - Director Corporate Marketing & Head of Internal Communication - KPN

Together with my team I have been working very pleasantly with 1camera for many years.
On very different types of assignments. From concept to production.
They always know how to make something beautiful and appropriate for our brand and strategy.

Curious what we can do for you?

ALYSSA HENDRIKS

Head of Production

Contact Alyssa

Inspiratie nodig? 

CEO & Leadership

Mood films

Purpose films

Commercials

Product films

Portrait films