A new day | FrieslandCampina

Stel je voor dat je nu een jonge boer bent. Stel je de moeilijke keuzes voor die je moet maken over je toekomst en de verantwoordelijkheid die je op je neemt. Is het dat allemaal waard?

Nederlands grootste zuivelcoöperatie FrieslandCampina viert haar 150-jarige bestaan, maar de zuivelsector in Nederland staat voor grote uitdagingen: publieke kritieken over de impact op het milieu en onrust en protesten onder boeren die hun toekomst vrezen.

Bovendien komt deze opvolger van onze baanbrekende film “Story of Milk” (2012) op een moment dat het simpelweg brengen van een ode aan het zuivelproduct uit de toon zou vallen. Dus hoe kan FrieslandCampina in deze moeilijke tijden iets zinnigs zeggen om te laten zien dat ze het hart op de juiste plaats hebben en hun visie op de toekomst. Uitgebreid onderzoek onder boeren inspireerde ons om ons te richten op het perspectief van jonge boeren, omdat zij voor de machtige taak staan om hun sector te transformeren en om te voldoen aan de behoeften van het heden en de toekomst, terwijl ze hun erfgoed en geschiedenis in ere houden.

Voor jonge boeren zijn de risico’s op dit moment enorm en staat er veel op het spel. FrieslandCampina begrijpt en respecteert dit en daarom hebben we deze keer een ode gebracht aan de jonge boer. “The Story of Milk” was de boodschap van een oude boer aan zijn kind, “A New Day” is de boodschap van een jonge boer aan zijn vader.

Onze dank gaat uit naar onze klanten Simone Boitelle, Taylan de Vries, John-Paul Schuirink, Jitske Jonkman, Peter Boterman & Britt van Os en de hele crew en cast.

Credits:
Opdrachtgever: FrieslandCampina
Filmproductiemaatschappij: 1Camera

Creative Director & Executive Producer: Jasper Claus
Executive Producer: Paul Keur & Alyssa Hendriks
Research: Mirjam Lawrence
Concept & Script: Hugo Keijzer & Jasper Claus

Regisseur: Hugo Keijzer
D.O.P.: Pieter Colombijn
Producer: Nan Reunis
Eerste AC/ Focus Puller: Jan Koks
Camera-assistent: Merlijn Hoogterp
Styling: Tess Groen
Drone: Cineshoots
Steadicam: Jo Vemaercke
Precisiedrijver: Mick Durlacher
Lichtassistent: Juri de Wolf
Set assistent: David James

Editor: Amber Hooijmans
Online Edit: Bart Hagel Grading:
Remi Lindenhovius
Audiomix: Erik Griekspoor
Voice over: Sallie Harmsen
Casting figuranten: Dutch Casting

Farmers: Sandra, Arjan, Annemiek (en hun vaders)

Line-production Dubai & Thailand: Storytailors, Zeina Sabeh
Fixer Thailand: Chanchaya “Mix” Hadden
Fixer Dubai: Ayman Emara

Muziek / Componist: Herman Witkam
Muziek: The House of the Rising Sun
Gecomponeerd door: Alan Price
Uitgevoerd door: The Royal Philharmonic Orchestra en door Herman Witkam

En extra dank aan: Wageningen University & Research, FrieslandCampina Thailand

You may also like

Ørsted documentaires

Ørsted documentaires

Kan Nederland volledig op groene energie draaien? En kunnen nieuwe windparken op zee hand in hand gaan met de natuur? Deze twee vragen staan centraal in de twee korte documentaires die we samen met het Deense energiebedrijf Ørsted hebben gemaakt. In de documentaire...

Art awards – Nationale Nederlanden

Art awards – Nationale Nederlanden

Dit jaar is er weer een nieuwe editie van de NN Art Awards en de Publieksprijs tijdens Art Rotterdam. Samen hebben wij 4 portretfilms gemaakt van de genomineerde kunstenaars. Vier verschillende talenten waarbij we in elke film hun unieke karakter en eigen stijl door...

Adformatie Communicatie Congres

Adformatie Communicatie Congres

Op donderdag 19 mei zal Jasper spreken op het CommunicatieCongres 2022 tijdens één van de verdiepingssessies van de dag. Tijdens het congres zal er stil worden gestaan bij de lessen die we de afgelopen periode hebben geleerd. Verschillende communicatieprofessionals...